Mail not showing in Postfix > Mail Queue

20 posts / 0 new
Last post
#1 Tue, 12/13/2011 - 08:39
webwzrd

Mail not showing in Postfix > Mail Queue

I'm trying to investigate some mail abuse and have discovered that while "mailq" shows a ton of mail, Webmin > Postfix > Mail Queue shows nothing.

I need to read the header for clues. Advice would be appreciated.

Brian

Tue, 12/13/2011 - 09:45
andreychek

Howdy,

That sounds like you may be seeing a bug of some sort. What distribution/version are you using?

-Eric

Tue, 12/13/2011 - 09:47 (Reply to #2)
webwzrd

CentOS 6.1

Tue, 12/13/2011 - 10:21
webwzrd

At this point, I'm mostly concerned with looking at some of these emails so I can see where they are coming from, however I can't seem to find what directory they are actually in.

Tue, 12/13/2011 - 11:05
andreychek

They're typically in one of the directories under /var/spool/postfix.

You could see a list of the files by running this command:

find /var/spool/postfix

Tue, 12/13/2011 - 11:25
webwzrd

That was very helpful - the mail seems to be in a deferred directory.

I can't really decipher anything though. Here are a couple headers:

trace_flags=0S^@O^]mydatateam@mailingaddress.orgR^]mydatateam@mailingaddress.orgM^@N,Received: by "myhostname" (Postfix)N6 id D65BE5B01AC; Tue, 13 Dec 2011 11:11:17 -0600 (CST)N+Date: Tue, 13 Dec $ Status: 5.3.0N Remote-MTA: dns; maxsaverusa.comNNDiagnostic-Code: smtp; 553 5.3.0 brucep@maxsaverusa.com... User unknown, notN^Q local addressN^@N.--F24A95B0187.1323796277/"myhostname"N(Content-D$

trace_flags=0S^@O^]mydatateam@mailingaddress.orgR^]mydatateam@mailingaddress.orgM^@N,Received: by "myhostname" (Postfix)N6 id D6DED5B0181; Tue, 13 Dec 2011 11:14:07 -0600 (CST)N+Date: Tue, 13 Dec $ Status: 5.0.0N&Remote-MTA: dns; mta7.am0.yahoodns.netNFDiagnostic-Code: smtp; 554 delivery error: dd This user doesn't have aN6 yahoo.com account (arno-jordaan@yahoo.com) [-15] -N^^ mta1027.mail.sp2.yaho$

Tue, 12/13/2011 - 20:30
helpmin

Actually this a bug. If you look at the module config you will that one postfix command still has bin instead of sbin in the path (but the path has changed in RHEL 6).

Tue, 12/13/2011 - 20:51 (Reply to #7)
webwzrd

I appreciate that helpmin. I made the change to the config file. My email crises is over now, so at this time the mail queue is empty.

Tue, 12/13/2011 - 21:10
helpmin

you are welcome. glad I could help.

Tue, 12/13/2011 - 21:47
webwzrd

I'm afraid making the change to:

mailq_path = /usr/sbin/mailq.postfix

Still isn't showing the queue.

Tue, 12/13/2011 - 22:03 (Reply to #10)
webwzrd

Actually "/usr/bin/mailq.postfix" is correct on my server.

Tue, 12/13/2011 - 21:57
helpmin

i use the postqueue command

Tue, 12/13/2011 - 22:20
helpmin

Interesting, I use the same system, but Virtualmin configured the postqueue command.

Tue, 12/13/2011 - 22:22 (Reply to #13)
webwzrd

What do you have in place of:

mailq_path = /usr/bin/mailq.postfix

Tue, 12/13/2011 - 22:34
helpmin

Where exactly?

Tue, 12/13/2011 - 22:35 (Reply to #15)
webwzrd

This is in /etc/postfix/main.cf

Tue, 12/13/2011 - 23:05
helpmin

This should be the same, since we are on the same system.

The question is, what did you configure in the module config for postfix in virtualmin.

Wed, 12/14/2011 - 11:05 (Reply to #17)
webwzrd

I don't really know where it is you are referring to, I just know where it shows up in the main.cf file.

I have two recently setup CentOS 6 servers and both of them are setup the same and the Mail Queue is broke within Webmin for both.

Perhaps I should file a bug report.

PS; my spam issue ended up being a refer friend form in an older version of OpenRealty.

Wed, 12/14/2011 - 12:12
andreychek

Howdy,

This issue is a known bug -- it'll be resolved in the next Webmin release.

-Eric

Wed, 12/14/2011 - 12:14 (Reply to #19)
webwzrd

Thank you