Unable to connect to software.virtualmin.com

I noticed this morning that I was unable to update Virtualmin. Looking into it further I noticed the server is unable to connect to software.virtualmin.com.

I have now tried from several servers and none are able to connect.

Example output:

$ telnet software.virtualmin.com 80
Trying 108.60.199.117...
telnet: Unable to connect to remote host: Connection timed out

Next:

$ mtr --report software.virtualmin.com
Start: Fri Apr 14 08:33:33 2017
HOST: web48.lj.io                 Loss%   Snt   Last   Avg  Best  Wrst StDev
  1.|-- router2-lon.linode.com     0.0%    10    0.6   1.3   0.6   6.5   1.7
  2.|-- 109.74.207.12              0.0%    10    2.1   1.1   0.8   2.2   0.5
  3.|-- 109.74.207.8               0.0%    10    0.8   1.3   0.8   2.4   0.5
  4.|-- 192.80.16.9                0.0%    10    1.1   1.2   1.1   1.9   0.0
  5.|-- ae-13.r24.londen12.uk.bb.  0.0%    10   13.9   2.3   0.9  13.9   4.1
  6.|-- ae-5.r24.nycmny01.us.bb.g  0.0%    10   67.1  67.6  66.9  70.2   0.9
  7.|-- ae-1.r25.nycmny01.us.bb.g  0.0%    10   66.9  67.6  66.9  72.6   1.7
  8.|-- ae-9.r22.asbnva02.us.bb.g  0.0%    10  220.4  92.1  77.8 220.4  45.1
  9.|-- ae-6.r22.dllstx09.us.bb.g  0.0%    10  107.8 107.8 107.7 107.9   0.0
10.|-- ae-2.r11.dllstx09.us.bb.g  0.0%    10  108.5 108.6 108.5 108.6   0.0
11.|-- ae-1.a01.dllstx09.us.bb.g  0.0%    10  114.3 114.6 112.7 120.9   2.3
12.|-- xe-0-0-8-3.a01.dllstx09.u  0.0%    10  108.4 112.2 108.4 140.9  10.2
13.|-- xe-5-3-0.core3.dllstx01.c  0.0%    10  107.7 109.6 107.6 127.1   6.1
14.|-- ???                       100.0    10    0.0   0.0   0.0   0.0   0.0

Lastly I tried from an external service, and same problem:

https://www.adminkit.net/telnet.aspx

$ telnet software.virtualmin.com 80
Connection failed: A connection attempt failed because the connected party did not properly respond after a period of time, or established connection failed because connected host has failed to respond 108.60.199.117:80
Status: 
Active

Comments

fakemoth's picture
Submitted by fakemoth on Fri, 04/14/2017 - 03:59 Pro Licensee

Tried from 3 different networks myself. I can confirm the issue - as far as the world knows the repos are down. Can't update the servers and I was in the middle of some downgrading when noticed the first time. Any ETA on the issue? Was it related to the openssh, systemd and kernel updates from yesterday? Got some weird issues too, 2/3 machines didn't automatically start the ssh service, they "fixed" something "fixing" exactly that :) Thank god I got Webmin on all of them :)

PS: there is some Apache security update, Jamie can you please cook it for us? Thanks!

fakemoth@openSUSE:~> ping software.virtualmin.com
PING software.virtualmin.com (108.60.199.117) 56(84) bytes of data.
^C
--- software.virtualmin.com ping statistics ---
9 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 8064ms

fakemoth@openSUSE:~> host software.virtualmin.com
software.virtualmin.com has address 108.60.199.117
software.virtualmin.com mail is handled by 5 mail.software.virtualmin.com.
fakemoth@openSUSE:~> ping 108.60.199.117
PING 108.60.199.117 (108.60.199.117) 56(84) bytes of data.
^C
--- 108.60.199.117 ping statistics ---
9 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 8064ms

I cant check license:

Re-Check License
Now re-checking your Cloudmin license .. .. a problem was detected : Failed to contact licence server : Download timed out

Sorry about that, Joe was working on this issue until the wee hours of the morning to get that back up and running.

There's a hardware issue, and it still needs a little more work, but he's got it stabilized for the time being.

So it should be online now (it was back up around 5am EST), though let us know if you're still seeing any issues).