Spam Assassin - Not working?

3 posts / 0 new
Last post
#1 Mon, 07/24/2006 - 00:21
MichaelHealey

Spam Assassin - Not working?

Trying to get Spam Assassin to work. I have a fedora 5 with Virtualmin pro. Running everything as default setup. I can get email from postfix, but the headers have not been written to from Spam Assassin (with x-spam and the score).

I have restarted spamd and get the "ok" prompt. Any advise on how to troubleshoot this ?

Thanks

Mike

Tue, 07/25/2006 - 00:32
Joe
Joe's picture

Hey Mike,

Check the /var/log/maillog when sending an email to a mailbox on the system. See if it is being delivered to the procmail-wrapper. It'll look something like:

Jul 25 00:21:20 www postfix/local[[19726]]: 00A31290DBD: to=<joe@ee.4.5646.static.theplanet.com>, orig_to=<joe@virtualmin.com>, relay=local, delay=22, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail-wrapper -o -a $DOMAIN -d $LOGNAME)

The "delivered to command:" bit is the important thing to look for. Next up, on the "Edit virtual server" page for the domain in question, be sure the options labeled "Spam filtering enabled?" and "Virus filtering enabled?" are checked.

Beyond that, we'll end up looking at the procmail log, most likely...

Oh, yeah, note also that if your users disk quota has less than 5MB free no scanning will occur--this is to protect against clam AV throwing away messages (there appears to be no failure mode in clam AV that allows detection of a disk overage condition, so it looks like a failed test).

--

Check out the forum guidelines!

Wed, 07/26/2006 - 15:53
MichaelHealey

Joe,

Thanks for the response.

I checked logs, they seem ok. They have the /usr/bin/procmail-wrapper reference.

I verified that the spam and virus boxes were checked.

I also changed user quota from 5mb to unlimited.

I am still not getting the x-spam in the headers.

Not sure where procmail log is?

Thanks

Mike