Unable to check email via usermin or roundcube

Comments

Nothing happens when I click on any a link on the page

Same thing happens on a mobile phone - Samsung Note5 with 4g

Howdy -- it sounds like there could be a theme problem. You may want to try temporarily changing the theme to the Virtualmin Framed Theme in Usermin until that issue is resolved.

Also, just to verify that it isn't an error that's causing the blank pages, are you seeing any errors in /var/usermin/miniserv.error?

OK switched theme back to Framed Theme: email works.

No such file as /var/usermin/miniserv.error or /var/usermin

When did this stop working? We haven't released a usermin update recently, so it's still on an older theme version.

You mean the miniserv.errr? Don't know!

Didn't even realize it had stopped!.

We're releasing a new Usermin version that should fix this.

Changed theme. Get this error after clicking logout:

HTTP/1.0 500 Perl execution failed Server: MiniServ/1.730 Date: Mon, 18 Dec 2017 12:51:29 GMT Content-type: text/html; Charset=iso-8859-1 Connection: close Error - Perl execution failed Undefined subroutine &main::embed_noscript called at /usr/libexec/usermin/authentic-theme/authentic-lib.pm line 1692.

And a lot/all of menu items are missing on the left pane ( email ) except system info

Files:
File: screenshot_from_2017-12-12_07-41-31.png
»
File: screenshot_from_2017-12-12_07-41-31.png
»
File: screenshot_from_2017-12-18_06-59-37.png

here is a screen shot

This logout error did not occur on another Virtualmin based server that I tested.

So it happened only in a1z.us ,a VM on Dreamhost.

Just to verify, are you using the new Usermin version that Jamie was referring to on that server?

If so, what is the output of this command:

ps auxw | grep miniserv

root 31370 0.0 1.7 162104 71076 ? S 14:26 0:00 /usr/bin/perl /usr/libexec/webmin/miniserv.pl /etc/webmin/miniserv.conf root 31394 0.0 0.0 11636 1136 ? S 14:28 0:00 sh -c (ps auxw | grep miniserv) 2>&1 root 31395 0.0 0.0 11636 568 ? S 14:28 0:00 sh -c (ps auxw | grep miniserv) 2>&1 root 31397 0.0 0.0 9048 664 ? S 14:28 0:00 grep miniserv

Okay, I was wondering if maybe there was an older process running alongside this newer one, but it doesn't appear that way.

We may need Jamie or Ilia's input on what it is you're seeing there.

The next Usermin 1.731 release should fix this issue.