Startup problems

3 posts / 0 new
Last post
#1 Mon, 01/08/2018 - 03:32
just_me

Startup problems

Well,

with a fresh install of Virtualmin, installation of Samba and using letsencrypt cert under Debian 9.3, i had a lockup of webmin. After restart it keeps saying:

-- Unit webmin.service has begun starting up.
Jan 08 10:16:25 server05 perl[24653]: pam_unix(webmin:auth): authentication failure; logname= uid=0 euid=0 tty= ruse
Jan 08 10:16:26 server05 systemd[1]: webmin.service: Control process exited, code=exited status=2
Jan 08 10:16:26 server05 systemd[1]: Failed to start LSB: web-based administration interface for Unix systems.
-- Subject: Unit webmin.service has failed
-- Defined-By: systemd
-- Support: https://www.debian.org/support
--
-- Unit webmin.service has failed.
--
-- The result is failed.
Jan 08 10:16:26 server05 systemd[1]: webmin.service: Unit entered failed state.
Jan 08 10:16:26 server05 systemd[1]: webmin.service: Failed with result 'exit-code'.
lines 1329-1351/1351 (END)
Jan 08 10:14:49 server05 sshd[24617]: Failed password for root from 58.218.198.159 port 53732 ssh2
Jan 08 10:14:51 server05 sshd[24617]: Failed password for root from 58.218.198.159 port 53732 ssh2
Jan 08 10:14:51 server05 sshd[24617]: Received disconnect from 58.218.198.159 port 53732:11:  [preauth]
Jan 08 10:14:51 server05sshd[24617]: Disconnected from 58.218.198.159 port 53732 [preauth]
Jan 08 10:14:51 server05 sshd[24617]: PAM 2 more authentication failures; logname= uid=0 euid=0 tty=ssh ruser= rhost=58.218.198.159  user=root
Jan 08 10:16:25 server0 systemd[1]: Starting LSB: web-based administration interface for Unix systems...
-- Subject: Unit webmin.service has begun start-up
-- Defined-By: systemd
-- Support: https://www.debian.org/support
--
-- Unit webmin.service has begun starting up.
Jan 08 10:16:25 server05 perl[24653]: pam_unix(webmin:auth): authentication failure; logname= uid=0 euid=0 tty= ruser= rhost=  user=root
Jan 08 10:16:26 server05 systemd[1]: webmin.service: Control process exited, code=exited status=2
Jan 08 10:16:26 server05 systemd[1]: Failed to start LSB: web-based administration interface for Unix systems.
-- Subject: Unit webmin.service has failed
-- Defined-By: systemd

with the command

service webmin start

with

/etc/init.d/webmin start

i will get no error, but it won't run either.

Any help truly appreciated, latest virtualmin (installed Thursday last week with wget from virtualmin.com)

Thanks and best j_m PS: i checked around in this website and with google, but none of the idea's really seemed to work. Found that one: https://www.virtualmin.com/node/53188 which is on CentOS, but don't gives me any idea, how to be able to start virtualmin at all.

Mon, 01/08/2018 - 15:36
Jfro

/etc/webmin/stop ; /etc/webmin/start and ipv6? https://www.virtualmin.com/node/54960

Tue, 01/09/2018 - 02:54
MattWilcox

I have the same issue, though I'm on Ubuntu 16.04 LTS https://www.virtualmin.com/node/54960 - Not found a solution yet.

[edit] Found a solution, detailed in the linked post. It's to o with a deleted account that used to have a LetsEncrypt SSL Cert. Your issue may or may not be the same.