Failed to create administration group!

6 posts / 0 new
Last post
#1 Fri, 02/09/2007 - 12:14
JelleHenkens

Failed to create administration group!

Hi,

I installed webmin and virtualmin on a freshly installed Debian sarge server. When i create a new virtualserver i get the following error:

-- Setting Up Virtual Server
In domain lemonsolutions.be Creating home directory .. .. done

Creating administration group lemonsolutions ..

Failed to create administration group!

I have no idea how to solve this :s

Fri, 02/09/2007 - 13:43
Joe
Joe's picture

Hey Jelle,

This is a known issue with nscd. Here's the FAQ about it:

http://www.virtualmin.com/faq/one-faq?faq_id=1511#19404

Shutdown nscd, and things will begin to work fine. You'll need to remove the remnants left behind after the failed creation (I believe it'll just be a user that you need to delete using the Webmin Users and Groups module).

Now that we're aware of Debian enabling this piece of crap^h^h^h^hsoftware by default, we'll set the installer up to turn it off during install. It does nothing good in a system that isn't tied to NIS or LDAP. ;-)

--

Check out the forum guidelines!

Fri, 02/09/2007 - 14:20
JelleHenkens

Hi,

thanks alot, that worked like a charm.

Fri, 02/09/2007 - 14:24
JelleHenkens

As a follow up problem:

When i created a virtualserver i now get this error in my apacke2 configuration:

Failed to start service :

Starting web server: Apache2Syntax error on line 395 of /etc/apache2/apache2.conf:
Invalid command 'SuexecUserGroup', perhaps mis-spelled or defined by a module not included in the server configuration

I guess i did something wrong when changing the module config in the apache server to apache2.

Sat, 03/03/2007 - 12:15
MilesLott

I am getting the same error but am using ldap (for qmail-ldap). I have tried with and without nscd installed and/or running.

Sat, 05/19/2007 - 15:16
DanielLlewellyn

OK, I went back to ubuntu, and am now trying to enable LDAP/Samba PDC for my SSO solution with Windows.

I am experiencing this issue of virtualmin not finding a freshly created LDAP group, but have no nscd installed, and a `getent group` shows my group is being recognised by the name service switch.