Use of uninitialized value $settings{"settings_sysinfo_real_time_statu"...} in string eq at /usr/libexec/webmin/authentic-theme/stats.cgi line 25.

Hi,

My /var/webmin/miniserv.error log file is full with these message, hundreds of line, but I havn't found out what is the reason for this.
I tried to find out if it is only coming when using something in Virtualmin or Webmin, no idea really. Will keep analysing when it happens.

Use of uninitialized value $settings{"settings_sysinfo_real_time_statu"...} in string eq at /usr/libexec/webmin/authentic-theme/stats.cgi line 25.

Status: 
Active

Comments

OK, I looked in the stats.cgi file on row 25, it seems to me that it tries to get the status of the disk.
The problem might be that I have Virtualmin running on a VMware ESXi v5.5 server, so there is no real disk, right?

Ilia's picture
Submitted by Ilia on Tue, 11/13/2018 - 02:39

No, that shouldn't be that.

It's strange that you see this warning. It's only should be showing in case warnings are enabled.

What if you add to line after use strict the following:

no warnings 'uninitialized';

Will it stop producing messages?

Thanks for reply,
I have set-up a GPL one and no errors, so if your saying it is not down to VMware disk, then only option I can think of is that I used on my Virtualmin Pro the option to protect my /tmp partition in Webmin, System, Disk and Network Filesystem and ticked those options to protect it, so my /etc/fstab looks like this.

#
# /etc/fstab
#
UUID=18312b7d-3398-48c2-899f-794ab53e0ec6       /       ext4    quota,seclabel,grpquota,usrquota,data=ordered,relatime,rw       0       1
UUID=88a5012c-0c4e-4054-98a3-33326ea40cdc /boot                   ext4    defaults        1 2
UUID=2ce29581-632b-41e0-9df6-06509015eabf       /tmp    ext4    nosuid,noatime,noexec,nodev     0       2
UUID=f2d2b89e-ee83-4ae4-91ef-0fbe80f02798 swap                    swap    defaults        0 0

As you can see it added these options: nosuid,noatime,noexec,nodev

Before I try your suggestion is that the cause?

Ilia's picture
Submitted by Ilia on Tue, 11/13/2018 - 05:15

No! :) It's not the cause!

Done, please could you check I have done it correct?
I disabled the use warning;

#
use strict; 
no warnings 'uninitialized';
# use warnings;
our ($current_theme);
Ilia's picture
Submitted by Ilia on Tue, 11/13/2018 - 06:12

Yes, the fix has already been checked.

Try it out by pasting/updating the content from here.

done :-)

Server lost several times connection after replacing that script

New error:

stats.cgi : Perl execution failed : Undefined subroutine &main::reverse_string called at /usr/libexec/webmin/authentic-theme/stats.cgi line 93.
Ilia's picture
Submitted by Ilia on Tue, 11/13/2018 - 06:43

Oh, right, there were incompatible changes in the theme code, which requires unreleased version of Webmin.

Just revert to original version of stats.cgi file and apply no warnings manually.

Done, reverted. do I need to restart some services?