virtualmin not running

aHere is a screenshot of what I am experiencing: the following issue occurs: Virtualmin not running and the administrative interface is knocked down. How can I restart it?

Status: 
Active

Comments

Howdy -- I think we were seeing some symptoms with your setup previously that were looking like they may have been more of a networking, but there are some commands we can use for some troubleshooting to give us a better idea of what's going on there.

What is the output of these commands on your Virtualmin server:

netstat -anlp | grep :10000
dmesg | tail -30
uptime
free -m
nn@nick:~$ netstat -anlp | grep :10000 (Not all processes could be identified, non-owned process info will not be shown, you would have to be root to see it all.) tcp 0 0 0.0.0.0:10000 0.0.0.0:* LISTEN - tcp6 0 0 :::10000 :::* LISTEN - udp 0 0 0.0.0.0:10000 0.0.0.0:* - nn@nick:~$ dmesg | tail -30 [ 6.662119] [drm] fb depth is 24 [ 6.662120] [drm] pitch is 15360 [ 6.662192] fbcon: amdgpudrmfb (fb0) is primary device [ 6.662338] Console: switching to colour frame buffer device 480x135 [ 6.662445] amdgpu 0000:08:00.0: fb0: amdgpudrmfb frame buffer device [ 6.687179] [drm] Initialized amdgpu 3.26.0 20150101 for 0000:08:00.0 on minor 0 [ 6.931194] ipheth 1-11:4.2: Apple iPhone USB Ethernet device attached [ 6.931224] usbcore: registered new interface driver ipheth [ 6.934236] ipheth 1-11:4.2 enp1s0f0u11c4i2: renamed from eth0 [ 7.432278] bpfilter: Loaded bpfilter_umh pid 1075 [ 7.495921] usb 3-2.3: set resolution quirk: cval->res = 384 [ 7.496499] usbcore: registered new interface driver snd-usb-audio [ 7.531593] bridge: filtering via arp/ip/ip6tables is no longer available by default. Update your scripts to load br_netfilter if you need this. [ 7.722801] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): enp1s0f0u11c4i2: link is not ready [ 7.733642] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): enp1s0f0u11c4i2: link is not ready [ 7.737852] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): enp6s0: link is not ready [ 7.761187] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): enp6s0: link is not ready [ 9.817888] snd_hda_codec_hdmi hdaudioC0D0: HDMI: out of range SAD 0 [ 10.688572] igb 0000:06:00.0 enp6s0: igb: enp6s0 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control: RX [ 10.796258] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): enp6s0: link becomes ready [ 24.158906] usb 3-2.3: reset high-speed USB device number 3 using xhci_hcd [ 45.521876] rfkill: input handler disabled [ 1227.814354] nf_conntrack: default automatic helper assignment has been turned off for security reasons and CT-based firewall rule not found. Use the iptables CT target to attach helpers instead. [ 1508.449259] kauditd_printk_skb: 42 callbacks suppressed [ 1508.449261] audit: type=1400 audit(1560216059.138:54): apparmor="DENIED" operation="open" profile="/usr/sbin/mysqld" name="/sys/devices/system/node/" pid=25257 comm="mysqld" requested_mask="r" denied_mask="r" fsuid=0 ouid=0 [ 1508.457900] audit: type=1400 audit(1560216059.146:55): apparmor="DENIED" operation="capable" profile="/usr/sbin/mysqld" pid=25257 comm="mysqld" capability=2 capname="dac_read_search" [ 1508.492129] audit: type=1400 audit(1560216059.182:56): apparmor="DENIED" operation="open" profile="/usr/sbin/mysqld" name="/sys/devices/system/node/" pid=25259 comm="mysqld" requested_mask="r" denied_mask="r" fsuid=123 ouid=0 [ 1512.137291] audit: type=1400 audit(1560216062.826:57): apparmor="DENIED" operation="open" profile="/usr/sbin/mysqld" name="/sys/devices/system/node/" pid=25492 comm="mysqld" requested_mask="r" denied_mask="r" fsuid=0 ouid=0 [ 1512.144533] audit: type=1400 audit(1560216062.834:58): apparmor="DENIED" operation="capable" profile="/usr/sbin/mysqld" pid=25492 comm="mysqld" capability=2 capname="dac_read_search" [ 1512.183103] audit: type=1400 audit(1560216062.870:59): apparmor="DENIED" operation="open" profile="/usr/sbin/mysqld" name="/sys/devices/system/node/" pid=25494 comm="mysqld" requested_mask="r" denied_mask="r" fsuid=123 ouid=0 nn@nick:~$ uptime 20:25:02 up 29 min, 1 user, load average: 0.62, 1.07, 0.90 nn@nick:~$ free -m total used free shared buff/cache available Mem: 32158 3422 26796 207 1939 28124 Swap: 2047 0 2047 nn@nick:~$

nn@nick:~$ netstat -anlp | grep :10000 (Not all processes could be identified, non-owned process info will not be shown, you would have to be root to see it all.) tcp 0 0 0.0.0.0:10000 0.0.0.0:* LISTEN -
tcp6 0 0 :::10000 :::* LISTEN -
udp 0 0 0.0.0.0:10000 0.0.0.0:* -
nn@nick:~$ dmesg | tail -30 [ 6.662119] [drm] fb depth is 24 [ 6.662120] [drm] pitch is 15360 [ 6.662192] fbcon: amdgpudrmfb (fb0) is primary device [ 6.662338] Console: switching to colour frame buffer device 480x135 [ 6.662445] amdgpu 0000:08:00.0: fb0: amdgpudrmfb frame buffer device [ 6.687179] [drm] Initialized amdgpu 3.26.0 20150101 for 0000:08:00.0 on minor 0 [ 6.931194] ipheth 1-11:4.2: Apple iPhone USB Ethernet device attached [ 6.931224] usbcore: registered new interface driver ipheth [ 6.934236] ipheth 1-11:4.2 enp1s0f0u11c4i2: renamed from eth0 [ 7.432278] bpfilter: Loaded bpfilter_umh pid 1075 [ 7.495921] usb 3-2.3: set resolution quirk: cval->res = 384 [ 7.496499] usbcore: registered new interface driver snd-usb-audio [ 7.531593] bridge: filtering via arp/ip/ip6tables is no longer available by default. Update your scripts to load br_netfilter if you need this. [ 7.722801] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): enp1s0f0u11c4i2: link is not ready [ 7.733642] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): enp1s0f0u11c4i2: link is not ready [ 7.737852] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): enp6s0: link is not ready [ 7.761187] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): enp6s0: link is not ready [ 9.817888] snd_hda_codec_hdmi hdaudioC0D0: HDMI: out of range SAD 0 [ 10.688572] igb 0000:06:00.0 enp6s0: igb: enp6s0 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control: RX [ 10.796258] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): enp6s0: link becomes ready [ 24.158906] usb 3-2.3: reset high-speed USB device number 3 using xhci_hcd [ 45.521876] rfkill: input handler disabled [ 1227.814354] nf_conntrack: default automatic helper assignment has been turned off for security reasons and CT-based firewall rule not found. Use the iptables CT target to attach helpers instead. [ 1508.449259] kauditd_printk_skb: 42 callbacks suppressed [ 1508.449261] audit: type=1400 audit(1560216059.138:54): apparmor="DENIED" operation="open" profile="/usr/sbin/mysqld" name="/sys/devices/system/node/" pid=25257 comm="mysqld" requested_mask="r" denied_mask="r" fsuid=0 ouid=0 [ 1508.457900] audit: type=1400 audit(1560216059.146:55): apparmor="DENIED" operation="capable" profile="/usr/sbin/mysqld" pid=25257 comm="mysqld" capability=2 capname="dac_read_search" [ 1508.492129] audit: type=1400 audit(1560216059.182:56): apparmor="DENIED" operation="open" profile="/usr/sbin/mysqld" name="/sys/devices/system/node/" pid=25259 comm="mysqld" requested_mask="r" denied_mask="r" fsuid=123 ouid=0 [ 1512.137291] audit: type=1400 audit(1560216062.826:57): apparmor="DENIED" operation="open" profile="/usr/sbin/mysqld" name="/sys/devices/system/node/" pid=25492 comm="mysqld" requested_mask="r" denied_mask="r" fsuid=0 ouid=0 [ 1512.144533] audit: type=1400 audit(1560216062.834:58): apparmor="DENIED" operation="capable" profile="/usr/sbin/mysqld" pid=25492 comm="mysqld" capability=2 capname="dac_read_search" [ 1512.183103] audit: type=1400 audit(1560216062.870:59): apparmor="DENIED" operation="open" profile="/usr/sbin/mysqld" name="/sys/devices/system/node/" pid=25494 comm="mysqld" requested_mask="r" denied_mask="r" fsuid=123 ouid=0 nn@nick:~$ uptime 20:25:02 up 29 min, 1 user, load average: 0.62, 1.07, 0.90 nn@nick:~$ free -m total used free shared buff/cache available Mem: 32158 3422 26796 207 1939 28124 Swap: 2047 0 2047 nn@nick:~$

Hmm, I'm not seeing any sign that Webmin/Virtualmin isn't running... the process is running there, and there's no kernel messages indicating resource problems.

That likely indicates that there's some sort of network issues that's causing the connection to drop.

A networking issue is unfortunately not something we'd be able to resolve. We're happy to help with Virtualmin problems, but networking issues are a bit outside the scope of our support. Sorry!

go to the address line in your web browser, delete everything after the 10000/ and hit enter, it will come back.