[SOLVED] Virtualmin does not migrate plesk sub-domaine

11 posts / 0 new
Last post
#1 Wed, 03/06/2013 - 00:24
charlie_mtl

[SOLVED] Virtualmin does not migrate plesk sub-domaine

Hello,

I'm trying to migrate my domaines and sub-domaines :) from plesk 10.4.4 Update #47 to Virtualmin 3.98.gpl GPL both servers are Debian 6 based. But the sub-domaines are not migrated. They are supposed to be converted to sub-server. Is there any setup to perform to allow the migartion of the sub-domaines?

Thank you, Best regards. Charlie

Wed, 03/06/2013 - 08:23
andreychek

Howdy,

Hmm, that may be a bug. I'll talk to Jamie about that. One thing that may help is to see an example of a backup file with the behavior you're describing. Would it be possible for Jamie to see a copy of that?

-Eric

Fri, 03/08/2013 - 11:09
charlie_mtl

Hello Eric,

Sorry but I'm not able to attach tar file. I will try to send somewhere and give you a link. Ok, try this: {link removed}

Regards. Charlie

Wed, 03/06/2013 - 10:05
andreychek

I can give you an email address to send it to if he needs it... let's see what Jamie says :-)

Thu, 03/07/2013 - 10:34
charlie_mtl

Hello Eric,

Any news?

Regards Charlie

Thu, 03/07/2013 - 15:57
charlie_mtl

Hello Eric,

Finaly I've upgraded my plesk to the latest version 11 just in case :) I've also added some output on the migration script. /usr/share/webmin/virtual-server/migration-plesk9.pl ... if ($dump->{'admin'}->{'domains'}) { # Plesk 11 format &$first_print("Plesk 11 multi domains format .."); ...

I've never seen this output on the logs. So it appears that the xml is not well parsed.

Best regards. Charlie

Fri, 03/08/2013 - 00:12
andreychek

Howdy,

My apologies for the delay... I spoke with Jamie, and he did indeed say that sub-domains should be handled correctly.

Since you're seeing problems with that -- Jamie asked if you could send him a copy of your backup file.

Could you email him a copy of the most recent backup you have there, and in your email, briefly summarize the issue you're seeing... that sub-domains aren't being imported.

You can send that email to jamie@virtualmin.com.

Thanks!

-Eric

Fri, 03/08/2013 - 11:16 (Reply to #7)
charlie_mtl

Hello Eric,

Thank you. I've just sent an email to Jamie. Bye the way I've upgraded my server to debain 7 and also grabed webmin 1.620 from sourceforge. That doesn't help. But I discovered many stuff to add to you wiki: https://www.virtualmin.com/documentation/system/os/debian-squeeze-to-whe...

I can give you a list of what I added to do. Thank you again. Charlie

Fri, 03/08/2013 - 11:42
andreychek

Yeah, I'd be curious what additions you have to the documentation. You can either list them here in the forums, or you can email them to me at eric@virtualmin.com.

There's no official link to those docs yet, and Debian Wheezy hasn't actually been released... I wasn't expecting anyone to run into those docs quite yet :-)

Have a good one!

-Eric

Sat, 03/09/2013 - 23:58
charlie_mtl

Hello Eric,

Debian 7 is in RC1 version so it will be soon released. From what I remember: dovecot doesn't restart during the upgrade, I added to do this:

ln -s /etc/ssl/certs/dovecot.pem /etc/dovecot/ ln -s /etc/ssl/private/dovecot.pem /etc/dovecot/private/

And then re-issue apt-get dist-upgrade to continue the upgrade process.

apt-get install dovecot-managesieved

I created /etc/dovecot/local.conf with this comtent:

disable_plaintext_auth = no log_timestamp = "%Y-%m-%d %H:%M:%S " mail_location = maildir:~/Maildir mail_privileged_group = mail

The managesieve port now is 4190 so I added to change it in rouncube/plugins/managesieve/config.inc.php I also added to disable apache2 php_cgi because it was activated by default.

Left to do: proftpd doesn't restart, rouncube /dovecot doesn't apply managesieve rules.

EDIT:

apt-get install proftpd-mod-vroot touch /etc/apache2/httpd.conf

Regards Charlie

Fri, 03/15/2013 - 11:19
charlie_mtl

Fixed with a new import perl script Jamie sent to me. Thank's again.

Charlie

Topic locked