Fresh Install CentOS 7 1&1 (ionos) cant connect

7 posts / 0 new
Last post
#1 Wed, 03/13/2019 - 12:47
spds

Fresh Install CentOS 7 1&1 (ionos) cant connect

Ok well yes I am new to VPS, however I set up a successfully working virtualmin vps days ago with little problem. NOW, I went for a larger VPS environment on 1&1 (ionos) (I mention them specifically because I am wondering if their environment has to be the problem) and no matter what, trying every possibility of things to look for/fix/update I can find on google, I cannot connect on the 10000 port. Not with my domain or the ip.

The naked ip gives me a default directory but when adding the port it was never connecting (timeout) previously but I just did another - fresh install to complete scratch - I secured ssh in console - had no issue installing virtualmin with wget... - I confirm everything is running that should be... - NOW when attempting the :10000 port it immediately says it cant connect (vs waiting and timing out like 2 previous tries)

OMG please help, this is infuriating.

Again the current environment is a centos7 scratch install from an iso they provided and i literally had to start from console while logged in.

I assume that means there shouldnt be anything they have injected or preinstalled that would firewall me or something but IDK

Wed, 03/13/2019 - 12:57
adamjedgar

So to check a basics place we all start.... 1. Check that your firewall has to port 10000 open You will also need port 20000 open for usermin (If you want to use it)

Note this could be done in 2 places.... 1. On the hosts network 2. On your vps

If you have firewall enabled on both the network and the vps, then you will need to set a rule on both (check your hosting provider network firewall isn't also active.....very often with vps's it usually is.

I actually set most of my firewall rules using my hosting providers network firewall (perhaps this is a bad idea, but to be honest, if port settings are the same as on vps I can't see how it makes any difference myself)

Btw, Vultr have vps servers with double the ram of your for same price (2 GB Ram, 1cpu, 55GB storage =$10/month)

1gb ram is going to be a bit restrictive.

AJECreative is the home of $5 webhosting, $15/month VPS servers (1cpu,1gb RAM, 25GB storage)
Centos7, Debian9, or Ubuntu18LTS
Available Control Panels = Centos-Webpanel, Cyberpanel, or Virtualmin

https://ajecreative.com.au

Wed, 03/13/2019 - 13:29 (Reply to #2)
spds

of mine? The vps I am running now has 6vCores and 8gb Ram :) :) :)

no hair left to pull out... oh wait found one.

Wed, 03/13/2019 - 13:28
spds

Ok when I use 1&1s iso I got a message that said (paraphrasing) weve added stuff to help protect your server. When I set it up centos7 from scratch like it is right now, I got no such message. Other than that I dont see settings anywhere from 1&1 to configure anything but the server image.

FIREWALL Ive attempted to add port 10000 to be accepted based on multiple posts on google but it has never helped. THAT SAID I never see port 10000 referenced in iptables after doing the commands. Maybe I still havent done this correctly.

So I looked into this further and after adding what I believe is the correct command to accept port 10000 I went to restart iptables and got "unit not found!!: So there can be a table without the service being running? So I (re?)installed and started iptables successfully. I modified the file directed by a virtualmin post with this: -A INPUT -p tcp -m tcp --dport 10000 -j ACCEPT

and restarted iptables successfully but still no luck with accessing 10000. In fact now I can't even access the naked IP! :/

What in the world?

no hair left to pull out... oh wait found one.

Wed, 03/13/2019 - 13:39 (Reply to #4)
spds

WRONG!!! I feel like an idiot. I checked again in my 1&1 account tab and there was a firewall policies option. I added 10000 and viola. Oof... I will leave my embarrassment here in case it helps someone else xD

Thanks for pointing me back in the right direction.

no hair left to pull out... oh wait found one.

Wed, 03/13/2019 - 13:40
adamjedgar

Sorry its 5 am in the morning here and I'm still actually in bed. Only awake because a possum broke into our house through an open window about 4am and bloody woke me up knocking things on the floor as it apparently left again with what ever "loot" it could carry ^_^!

So, You need to run an port scan to see if port 10000 is open from outside.

I don't know anything about your hosting provider but I do know 100% Vultr is cheaper on the smaller instances, and works reliably. Google cloud also works well but they restrict mail outgoing ports (so you have to use a mail relay such as sendgrid with GCC) personally I have this far found Vultr has better performance than GCC...noticeably better (and it's less than half the price)

AJECreative is the home of $5 webhosting, $15/month VPS servers (1cpu,1gb RAM, 25GB storage)
Centos7, Debian9, or Ubuntu18LTS
Available Control Panels = Centos-Webpanel, Cyberpanel, or Virtualmin

https://ajecreative.com.au

Wed, 03/13/2019 - 13:49
scotwnw

Be sure the use https. http sometimes doesn't automatically forward for me.

You can connect via an ssh tunnel. Might be easier to find the issue with the GUI.

ssh in with ssh -D:2000 urname@ipaddress. Then set your local browser to use socks5 proxy with 127.0.0.1 as address and 2000 as port. Then browse to the https://ip:10000 as all traffic will go to the server first, then look for the ip. Which will connect since you're on the same "lan" via the ssh tunnel.

Not sure about CentOS but on debian iptables is not the default firewall for virtulamin. Its firewalld.